top of page

IG&H breidt dienstenportfolio voor zorgsector uit met i2i

Utrecht, 17 januari 2024 – IG&H, een leidend onafhankelijk consulting- en technologiebedrijf, kondigt de overname aan van i2i, een gespecialiseerde datagedreven organisatie op het gebied van doelmatigheid in de gezondheidszorg. Met deze overname versterkt IG&H haar dienstverlening in de gezondheidszorg. 

i2i is een unieke speler in de markt, die gespecialiseerd is in doelmatigheidsanalyses in de gezondheidszorg. De onderneming bestaat ruim 10 jaar en levert een grote aantoonbare maatschappelijke waarde.


Birgitta de Gruijter, CEO van i2i: “Door onderdeel te worden van IG&H krijgen we de mogelijkheid om i2i verder uit te bouwen en onze impact te vergroten. IG&H en i2i delen de visie, ambitie en gedrevenheid om de zorg in Nederland betaalbaar en toegankelijk te houden.”


Bas Leerink, Managing director IG&H Health: “i2i is een heel mooie versterking van ons portfolio. Met i2i kunnen we de toegevoegde waarde voor de beweging naar passende zorg verder vergroten en zichtbaar maken. Daarnaast zijn wij heel blij dat dit geweldige team zich bij IG&H wil aansluiten.”


i2i wordt een zelfstandige dochteronderneming van IG&H, behoudt haar eigen positie en directe relatie als contractspartij voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders en blijft volledig functioneren als  Trusted Third Party (TTP).


Over IG&H

IG&H is een toonaangevend consulting- en technologiebedrijf gespecialiseerd in de retail, financiële dienstverlening en gezondheidszorg. IG&H is sinds 2005 actief in de gezondheidszorg. Hierbij realiseren we complexe transformaties die de zorg patiëntgericht, betaalbaar en toegankelijk houden. IG&H combineert sectorkennis met digitale transformatie en technologie competenties. Met de inzet van low-code platformen biedt het bedrijf onder andere snelle, flexibele en kostenefficiënte oplossingen. Met meer dan 400 professionals in Europa, wordt IG&H erkend als Great Place to Work. Lees meer op: www.igh.com


Over i2i

Wij zijn een hecht team van 40 Data Scientists en Engineers en Consultants Doelmatige Zorg. Wij bevorderen zinnige zorg; zorg zonder verspilling. Zo blijft de Nederlandse zorg efficiënt en betaalbaar. Dat doet i2i door samen met ziekenhuizen en ouderenzorg instellingen te kijken naar wat er doelmatiger kan. Wij brengen aan de hand van data in kaart hoe zij het doen ten opzichte van andere zorginstellingen. Hoe? i2i maakt een benchmarkanalyse en gaat het gesprek aan met de zorgverleners. Aan de hand van zo’n tweehonderd indicatoren onderzoeken en vergelijken we de doelmatigheid en kwaliteit van de zorg en behandelingen. Op basis van de benchmark analyse worden door de instellingen verbeterplannen gemaakt waarvan we vervolgens de uitvoering en effectiviteit monitoren. Lees meer op: www.i2i.eu              

Komentarai


bottom of page