top of page

Leverancier IG&H getroffen door een datalek

IG&H is geïnformeerd over het datalek bij Nebu B.V. een softwareprovider, die enkele van onze leveranciers gebruiken voor een deel van onze telefonische onderzoeken.

Hierbij hebben derden mogelijk toegang gehad tot data die wij in opdracht van een aantal klanten verwerken voor onderzoek.


Wij staan in nauw contact met onze leveranciers. Wat wij nu weten: het gaat om gegevens die nodig zijn om mensen uit te nodigen om mee te doen aan onderzoek (onder meer namen en telefoonnummers). Voor zover bekend vallen de antwoorden die gegeven zijn in het onderzoek niet onder het datalek. Onze risicopreferentieonderzoeken vallen er ook niet onder. Hiervoor wordt geen gebruik gemaakt van Nebu.

Wij hebben de opdrachtgevers die het betreft op de hoogte gebracht van het incident. Daarnaast bekijken wij samen met onze leveranciers - aan wie wij hoge veiligheidseisen stellen - naar mogelijke extra maatregelen.


Wij doen er de komende tijd alles aan om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te blijven informeren en te ondersteunen bij communicatie naar hun klanten. We vinden het uiterst vervelend voor zowel onze opdrachtgevers als voor hun klanten die medewerking hebben verleend aan het onderzoek, dat deze situatie is ontstaan.

Comments


bottom of page