top of page

PH&C maakt administratie klaar voor het nieuwe stelsel en kiest voor pensioensoftware van IG&H

Utrecht, 4 januari 2022 - Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C) kiest ook voor haar deelnemersadministratie voor de moderne pensioensoftware van IG&H, genaamd AllVida. Deze wordt voor zowel de huidige als de nieuwe regeling ingezet. Als eerste stap wordt de huidige Defined Benefit (DB) regeling komende jaar overgezet naar AllVida. Hierna kan PH&C op ieder gewenst moment invaren naar de nieuwe pensioenregeling, waardoor PH&C ruim op tijd klaar is voor de gestelde invoerdatum. Beide partijen ondertekenden daarvoor een overeenkomst.


Bij PH&C zijn in totaal ruim 1.3 miljoen deelnemers en 40.000 werkgevers aangesloten en het beheerd vermogen bedraagt ca. € 13 miljard. In 2019 is PH&C al begonnen met de digitalisering en modernisering van de totale uitvoeringsketen. Doel hiervan is lage kosten en hoogwaardige klantbediening te bieden, ook richting de toekomst. Daartoe zijn stapsgewijs oude legacy IT-systemen vervangen door toekomstbestendige en veilige technologie. In 2020 is de werkgeveradministratie vernieuwd die sindsdien solide en performant in productie draait. De afgelopen periode zijn de website, portalen en klantbediening vernieuwd. Voor beide stappen is de combinatie gebruikt van Allvida pensioensoftware en lowcode technologie van Outsystems en Microsoft.


Nu is de deelnemersadministratie aan de beurt. Na een zorgvuldige vergelijking en gedegen analyse heeft PH&C gekozen voor de pensioensoftware van IG&H voor de vervanging van dit onderdeel dat de kern vormt van de bedrijfsvoering.
Paul Braams, algemeen directeur Pensioenfonds Horeca & Catering:

“PH&C heeft haar eigen uitvoering in huis met als doel hoge kwaliteit tegen lage kosten te bieden voor haar deelnemers en werkgevers, met een klantbediening die digitaal én persoonlijk is. Onze gekozen IT-strategie gebaseerd op cloudtechnologie maakt dit mogelijk, nu en in de toekomst. We willen aanpasbaarheid tegen lage kosten om flexibel en snel mee te kunnen bewegen in het veranderende pensioenlandschap. Het moderne technologieplatform van IG&H, Outsystems en Microsoft maakt dat mogelijk en heeft zich bewezen in de Nederlandse pensioenpraktijk.

De komende jaren staan uitvoeringsorganisaties voor de grote uitdaging om de transitie naar de Wet toekomst pensioenen veilig en tijdig te faciliteren. Door onze stapsgewijze aanpak, waarbij we eerst de DB regeling en daarna de solidaire premieregeling implementeren, kiezen wij voor een voorspelbare en gecontroleerde aanpak. IG&H is hierin als partner zeer belangrijk vanwege haar veelzijdige dienstverlening, executiekracht en goede fit met het team van PH&C.”


Frans Liem, managing director Pensioenen bij IG&H:

“Wij zijn bijzonder trots en dankbaar dat PH&C als toonaangevende pensioenuitvoerder na een uitgebreide procedure opnieuw heeft gekozen voor IG&H als partner. Ditmaal voor de vervanging van de deelnemersadministratie voor de huidige en de nieuwe regeling. Onze cloudgebaseerde pensioensoftware draait al sinds 2020 in productie bij PH&C, voor zowel de werkgeveradministratie als de pensioenplanner. Dankzij de generieke opzet van de AllVida pensioensoftware hoeft voor de nieuwe deelnemersadministratie niet meer geprogrammeerd te worden en kunnen de DB regeling en de nieuwe solidaire premieregeling door middel van configuratie in dezelfde software ingericht worden. Onze pensioensoftware is al volledig klaar voor de Nederlandse pensioenwetgeving inclusief de Wet toekomst pensioenen. In combinatie met geautomatiseerde invaarfunctionaliteit die beschikbaar is in AllVida is de administratie van PH&C maximaal wendbaar in de komende transitiefase naar het nieuwe stelsel.”


Over Pensioenfonds Horeca & Catering

Pensioenfonds Horeca & Catering: Samen waardevol, nu en later.

Wij zijn Pensioenfonds Horeca & Catering. Het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering. Eind 2021 telden wij ruim 1,3 miljoen (ex-) werknemers en 43.000 werkgevers die bij ons zijn aangesloten. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt ca. € 13 miljard. Sinds 1963 beheren en verzorgen wij de pensioenen van harde werkers in een branche waar het draait om goede service en gastvrijheid. Dit doen wij met zo’n 140 betrokken collega’s zo eenvoudig en goedkoop mogelijk. Want hoe slimmer wij het nu regelen, hoe meer er overblijft voor een goed pensioen later. Het liefst duurzaam en groen, omdat wij ook oog hebben voor onze omgeving. Dit alles onder het motto: Samen waardevol, nu en later.

Lees meer op: www.phenc.nl

Over IG&H

IG&H is een toonaangevend consulting- en technologiebedrijf gespecialiseerd in de retail, financiële en gezondheidszorgsector. IG&H realiseert complexe bedrijfstransformaties door mens, proces en technologie op elkaar af te stemmen en is toegewijd om daarmee een duurzame impact te leveren op de samenleving. IG&H combineert ongeëvenaarde sectorkennis met digitale transformatie en technologie competenties. Onze klanten hebben hierdoor toegang tot diensten op het gebied van strategie, digital experience en low-code platformtechnologieën van wereldklasse. Met meer dan 350 professionals in Europa, wordt IG&H erkend als Great Place to Work en blijft zij zich continu inzetten voor innovatie. IG&H is door OutSystems uitgeroepen tot EMEA partner of the year in 2020 en 2021.

Lees meer op: www.igh.com

Comments


bottom of page